پول
تعريف پول
پول در تعریف ابتدایی آن وسیله، قطعه، شی، یا چیزیست که انسانها برای تبادل خواستهها، خدمات و کالاهای مورد نیاز از آن استفاده میکنند. به صورت کلّی هر چیزی میتواند به عنوان پول مورد استفاده قرار گیرد. در زمانهای قدیم کالاها معمولا به عنوان پول مورد استفاده قرار میگرفتند و در بسیاری ازکشورهای جهان، طلا و نقره به عنوان پول رایج بودند. در حال حاضر تقریبا تمام پول مورد استفاده در تمامی کشورهای دنیا اصطلاحا پول فیات است که به پولی اطلاق میشود که دارای ارزش ذاتی نبوده و کنترل ارزش آن در اختیار حکومت است. در بیشتر کشورهای دنیا پول در گردش دارای دو بخش پول مسکوک و پول بانکی است که پول بانکی اکثریت مقدار پول در گردش را تشکیل میدهد.
تاریخ پول
در جوامع اولیه معمولا مبادله کالا به صورت مبادله پایاپای انجام میگردید. در چنین سیستمی معمولا مقدار معینی از یک کالا با مقدار معینی از کالای دیگر به صورت پایاپای مبادله میگردید. این سیستم تنها در اجتماعات کوچک قابل استفاده است و با بزرگتر شدن جوامع انسانی نیاز به مبادله به وسیله پول شکل گرفت. در قدیم معمولا پول یکی از کالاهای موجود در آن جامعه بود. به طور مثال در زمان قدیم در خاورمیانه جُو به عنوان پول مورد استفاده قرار میگرفت و یا در قاره آمریکا صدف به عنوان پول استفاده میشد.
به نوشته هرودُت، مردم لیدیا اولین کسانی بودند که به استفاده از سکه نقره روی آوردند. با گسترش بانکها استفاده از رسیدهای بانکی به عنوان پول گسترش گرفت و در بین قرنهای 17 تا 19 میلادی در بیشتر کشورهای اروپایی استاندارد طلا مورد استفاده بود که در آن پول کاغذی دارای ارزش معین و ثابتی نسبت به طلا بود. بعد از جنگ جهانی دوم در کنفرانس بِرِتون ووُدْزْ بیشتر کشورهای دنیا به استفاده از پول فیات که به دلار آمریکا ثابت شده بود روی آوردند و دلار آمریکا تنها پولی بود که ارزش آن نسبت به طلا ثابت شده بود.
در سال 1971 و در زمان ریچارد نیکسون آمریکا به صورت یکطرفه پیمان برتون وودز را لغو نمود و از این زمان به بعد تمامی پول مورد استفاده در دنیا تبدیل به پول فیات گردید.
جايگاه پول از نگاه اقتصاد
در مفهوم اقتصادی پول بسیار متفاوت از تعریف عمومی آن است. حجم پول دارای آثار کاملاً بارزی در اقتصاد دارد و بر نرخ تورم، بهره، بیکاری و تولید تأثیرگذار است. در مفهوم اقتصادی پول واحدی برای اندازهگیری تولید اقتصادی و نیز واحدی برای ذخیره ارزش اقتصادی میباشد. پول رايج بايد ۵ ويژگي داشته باشد:
۱- مورد قبول عموم باشد. ۲- بادوام باشد.
۳- استفاده از آن آسان بوده و قابل تقسيم باشد.
4- داراي ارزش ثابت باشد. ۵- توليدآن محدود باشد.
انواع پول
در بیشتر تاریخ پول مورد استفاده در تمامی کشورهای دنیا، پول کالایی بوده است. حال آنکه اکنون در تمامی کشورهای دنیا پول فیات مورد استفاده قرار میگیرد. اما انواع پول عبارتند از:
پول کالایی، پول فيات، مسكوكات و پول بانكي.
پول کالایی: در این نوع پول هر کالایی میتواند مورد استفاده قرار گیرد. کالاهای رایج مورد استفاده فلزات نایاب مانند طلا و نقره و یا مس بوده، ولیکن گاهی مواد دیگری نظیر مواد غذایی، سنگ، سیگار و غیره نیز مورد استفاده قرار گرفتهاند.
پول فیات: پول فیات پولی است که فاقد هرگونه ارزش ذاتی بوده و ارزش آن تنها وابسته به حکومت است. در این نوع سیستم با از بین رفتن حکومت پول ضرب شده توسط آن حکومت نیز بیارزش میشود. امروزه تقریبا در تمامی کشورهای دنیا پول مورد استفاده پول فیات است. به طور مثال در پشت اسکناسهای دلار آمریکا نوشته شده است که این پول legal tender است که معنی آن این است که قبول نکردن این پول برای مبادلات، غیرقانونی میباشد. پول فیات دارای این برتری نسبت به پول کالایی است که در صورت مخدوش شدن آن دولت صادر کننده پول هنوز آن را قبول میکند. به طور مثال میتوان اسکناس دارای پارگی را با اسکناس نو تعویض نمود. ولیکن مشابه چنین کاری در مورد پول کالایی وجود ندارد.
مسکوکات: مسکوکات در واقع پول ضرب شده توسط حکومت میباشد که میتواند به صورت سکه و یا اسکناس باشد.
پول بانکی: پول بانکی پولی است که در یک حساب بانکی بوده و قابل برداشت از شعب بانک و یا دستگاههای خودپرداز است. تقریبا در تمامی بانکهای دنیا بانک از سیستم بانکداری ذخیره کسری استفاده میکند که در آن بانک تنها بخشی از سپرده ها را به عنوان ذخیره نگه میدارد. پول بانکی دارای این تفاوت با پول مسکوک است که اولا به صورت غیر فیزیکی بوده و تنها یک عدد در دفترچه حساب صاحب حساب است و ثانیا اینکه در صورت از بین رفتن آن موسسه بانکی، پول ذخیره شده در آن نیز از بین میرود. سیستم بانکداری ذخیره کسری دارای خطرات تورمی زیادی است زیرا در هر بار پول جدیدی به پول در گردش هر کشور اضافه میشود. در تمامی کشورها بانک مرکزی میزان ذخیره مورد نیاز بانک را مشخص میکند. پول در گردش هر کشور معمولا مجموع پول مسکوک و پول درون حسابهای بانکی است.
از اين تعاريف و تاريخچه نكاتي ديده ميشود كه بعضي از آنها مانند سيستمهاي بانكي كه ريشهاي غربي دارد و بر مبناي اسلامي ساماندهي نشدهاند و يا از سويي با كمرنگ كردن فرهنگ مبادلاتي كالا به كالا، تمامي اينها باعث گرديده است تا بعضي از حكومتهاي فاسد چون آمريكا به عنوان يكي از سردمداران نظام بانكي؛ از كاغذهاي بدون پشتوانه طلا به عنوان پول استفاده نمايد و همينها باعث به وجود آمدن تورمها و برهم ريختگي نظام كار و سرمايه گرديده است.
ضمن آن كه آنها با تثبيت عقايد فاسد فراماسونري مراكزي به نام بانك جهاني كه در حقيقت، رأس آن به دست عدهي محدودي افراد يهودي و فراماسونر احداث نمودهاند. ميباشد، آنها تنها ميخواهند تا با استفاده از پول واحد و ايجاد موجهاي اليوتي مختلف در نظام كار و سرمايه، باعث جذب كليه سرمايههاي عمومي به مراكز خودشان گردند و همين امر آن مسألهاي است كه باعث ضعف سرمايه كليه مردم جهان در برابر تعداد معدودي فراماسونر گرديده است، كه در تفسير پلهپله هرم در كمال بيشرمي، چشم شيطان در رأس هرم قرار دارد كه يادآور حال آخرالزمان است.
شاه جهان: يك نفر پادشاه كل جهان است بيآنكه ما بدانيم. البته پژوهشگران غربي گفتهاند، اين شاه همان ملكه اليزابت است. شايد به همين دليل انگليس پادشاهي نگه داشته شده است. براي اطلاع كليه اعضاء و برنامههاي شبكههاي BBC را ملكه اليزابت به شخصه تعيين ميكند و در فيلم 2012 كه پايان دنيا را به تصوير كشيده است اولين كسي كه وارد كشتي نجات بخش ميشود ملكه انگليس به همراه دو سگ خود است.
شوراي 13 تاجدار: در اين طبقه 13 خانواده سلطنتي كل دنيا را اداره ميكنند. از جمله اين خاندان، خاندان سلطنتي بريتانيا، خاندان سلطنتي اسپانيا، خاندان سلطنتي مالت (كه در جزيره مالت ساكن هستند) و ديگر خاندانها ميباشند.
انجمن 300 خاندان: در این طبقه 300 خاندان ثروتمند یهودی معرفی میشوند که زیر نظر 13 خاندان تاجدار دنیا را اداره میکنند. این 300 خاندان به قدری ثروتمند هستند که ثروتشان در مخیله من و شما نمیگنجد. طبیعتاً منظور از خاندان ثروتمند خاندانی چون Bill Gates نیست. این 300 خاندان، یهودیان هستند که نامشان کمتر به گوشمان خورده یا اصلا به گوشمان نخورده است. خاندان روچیلد، راک فِلِر ، مِندِز ، آبنادانا ، بِنونیزد و ... .
در روايات گفته شده كه دجال خود را امام زمان عجالله معرفي خواهد كرد و اگر به روايت 313 يار حضرت و از سويي 13 تاجدار به علاوه سيصد خاندان توجه شود ميبينيم كه آنها هم براساس آرم تكچشمي فراماسون و سيصد و سيزده عامل اصلي فساد جهاني قابل تأمل است.
اتاقهای فکر: اکنون که این خاندان ثروتمند جمع شدهاند تا بر دنیا حکومت کنند، طبیعتاً ثروتمندی آنها دلیل بر متفکر بودنشان نیست. پس باید اتاقهای فکری ترتیب داد و از بزرگترین متفکران دنیا در آنها استفاده کرد تا بتوانند هرچه بهتر در راستای اهداف صهیونیسم در زمينههاي سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، هنری، ورزشی و ... به اداره دنیا بپردازند. کل تشکیلات فراماسونری و لژها در این طبقه قرار دارند. از اعضای این گروه میتوان به گروه بیلدربرگ ، کلوپ رم و ... اشاره کرد.
سلطه بر داراییهاي جهان: تمام بانکهای جهانی بلا استثنا توسط یهود اداره میشود. یعنی اگر پول خود را در بانکهای جهانی قرار دهیم یعنی در اختیار یهود قرار دادهایم تا با آن به تجارت بپردازد. Pay Pal ها از این دستهاند. بنیانگذار ربای شبکهای همین یهودیان هستند و در تاریخ درج شده که گاهی اوقات در اروپا تا 43 درصد از مردم ربا میگرفتند و خون مردم را در بازپسگيري در شیشه کرده بودند.
سلطه بر منابع جهان: یهود قصد دارد تا بر تمام منابع جهان تسلط بیابد به همین دلیل به برخی کشورها حمله میکند تا به هر قیمتی بر آنها مسلط شوند. بهدست آوردن منابع و ذخائري چون نفت كه براساس پيشبينيهاي انجام شده:
آمریکا و نروژ تا 10 سال
عراق تا 526 سال
کانادا تا 8 سال
ایران تا 53 سال كه البته براساس گزارشات جديد تا 100 سال افزايش يافت.
عربستان تا 55 سال
امارات تا 75 سال
کویت تا 116 سال ديگر نفت دارند و به همين دليل جنگهاي فراوان و نفوذهايي چون ايجاد تحريمها، فقر مالي و علمي در برخي كشورها را فراهم ميكند تا با سياست استعمارگري خود، نهايت بهره را از منابع و ذخاير آبي، نفتي، معدني، جنگلي و طبيعي ببرند و با ايجاد فقر در كشورهاي ضعيف و در حال توسعه، انگيزه را جهت فرار مغزها به سوي كشورهاي مدرن فراهم آورند و از اين طريق بر كل ممالك عالم حكومت نمايند.
سلطه بر جمعیت جهان
براي سلطه بر جمعيت جهان راهكارها چيست؟
روش كار: از بين بردن توليدمثل، كاهش ازدواج، افزايش طلاق، افزايش بيبند و باري جنسي، افزايش بيماريهاي واگيردار و ... كه توليد و فروش بخش اعظم داروهاي شيميايي در طب مدرن هم ريشه يهودي، صهيونيسمي دارد.
جمعيتي در ايران با مذهب شيعه، در هشت سال دفاع مقدس، آنچنان يهوديان را انگشت به دهان نگه داشت كه اين گروه بيلدربرگ، در اتاقهاي فكر خود جلساتي ترتيب دادند و طي آن اعلام كردند كه بايد به سرعت رشد جمعيت در ميان ايرانيان و به خصوص شيعيان متوقف شود بلكه معكوس شود.
و اين برنامه عملي شد و نتيجه آن چه شد؟ من و شما نوشتيم فرزند كمتر، زندگي بهتر، رشد جمعيت وهابيت 8 درصد است و طبق حكم مفتيهاي خود بايد چهار همسر اختيار نمايند و بر زاد و ولد خود بيفزايند.
شبكه فارسيوان كه مدت اندكي است كه از افتتاح آن نميگذرد؛ اهداف مرموزي دارد. اغلب فيلم و سريالهاي پخش شده و در حال پخش از اين شبكه مملو از روابط جنسي خانوادگي و خيانت و از اين قبيل مسائل تخريبكننده بنيان خانواده است. رئيس اين شبكه آقاي رابرت مُرداك يهودي است كه رئيس سيستم رسانههاي بزرگتري چون Fox است و زير مجموعهاش شركت خبري Fox news ميباشد.
اين فرد قبل از حادثه يازده سپتامبر با بهاي حدود 100 ميليون دلار اغلب دفاتر اين دو ساختمان را اجاره كرد و سپس در اختيار شركتهاي مختلف حاضر در برجهاي تجارت جهاني قرار داد. پس از حادثه يازده سپتامبر و تخريب كامل اين دو برج دوقلو، بيمه به عنوان خسارت 7 ميليارد دلار به اين مرد يهودي پرداخت كرد.
و اما جايگاه مردم در اين هرم: بردگان هميشه بدهكار
به دنيا ميآييم، تحصيل ميكنيم، تبديل به نيروي كار ميشويم، درآمد خود را به پرداخت ماليات و وامهايي كه به دليل انگيزه تسريع در رشد كاذب پيدا ميكنيم صرف ميشود و سپس بخش اصلي چرخه رخ ميدهد. بدهكاري! بدهكاري! وقتي بدهكار باشيم همواره به دنبال جبرانيم و در نتيجه از اتفاقات اطراف خود غافليم. براي مثال آيا خبر داريد تانكهاي آمريكايي چند سال پيش در بينالحرمين رژه رفتهاند؟ و اما بعد چرخه بازنشستگي و مرگ.
پس جايگاه بندگي در محضر خدا چه شد؟ خدايي كه در قرآن ميفرمايد: «و ما خلقت الجنِّ و الانس الا ليعبدون» يعني «ما جن و انس را خلق نكرديم مگر براي بندگي.»
به همين دليل اگر توجه كنيم به بيانات عرشي و پرمغز مقام معظم رهبري حضرت آيتالله العظمي خامنهاي روحي له الفداء كه نامگذاري سالها را از پيامبر اعظم آغاز ميكنند و براساس هر سالي كه مقدمات اسلامگرايي ريشهاي است دقت كنيم، متوجه ميشويم كه مسأله توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني، مسألهاي پيچيده و ريشهاي است كه تنها به زاد و ولد يا ازدواج يا كار فرهنگي و ايجاد چند صنعت ختم نميشود اگرچه بخش قابل توجه و مهمي از آن به اين مسائل هم مرتبط ميگردد. پس بايد بدانيم كه ما بايد با قدرت به مبارزه با نظام الگوي بانكداري، پولشويي، رباخواري كه فرهنگهايي فراماسوني و يهودي است پردازيم و از توسعه و پيشرفت آنكه در كشور ما هم از دوره قاجار تاكنون بوجود آمده و رشد كرده است جلوگيري نماييم و با خلاقيت خود ايدهي نوين و اسلامي را توليد كنيم تا جامعه ما از فساد ربوي و به چاله افتادن از قرض وامهاي بانكي در جهت ايجاد يك صنعت جلوگيري شود و راه براي توسعه اسلامي از همه ابعاد باز گذاشته شود و غافل نشويم كه تنها دو گروه شيعه و يهود به عنوان دو دشمن مقابل هم در انتظار روز موعود هستند و به همين دليل ما نبايد بگذاريم آنها در لباس شيعي و اسلامي در ميان ما نفوذ كنند و فرهنگ و اعتقاد ما را برهم زنند و هم بايد از سوي ديگر خود را با سرعت و ياري و همدلي همهجانبه به سوي توليد و توسعه ملي، حمايت از كار اسلامي ايراني و فعالسازي سرمايههاي ايراني كه در غالبهاي مختلفي در ايران و جهان بياستفاده افتاده است را به بهرهوري و رشد تبديل نماييم.
راههاي كسب پول (درآمد)
اگر به موضوع سنگفرش خيابان از طلاست كه اثر آقاي كيم ووچونگ ميباشد توجه شود متوجه ميشويم كه مشاغل مهم و زيادي هستند كه بشر به دليل مشكلات مالي، كار و زندگي و يا ديگر مشكلات از پرداختن به آنها غافل است، در صورتيكه تمامي اينها ميتوانند عاملي جهت حركت به سوي تحول بزرگ اقتصادي هر فرد شود.
البته اگرچه يك چنين خواستهاي به يك دقيقه، ساعت، روز وشايد ماه فراهم نشود، اما براي كسي كه به خلاقيت فكري خود پايبند باشد و براي به اثر رساندن آن كوشا است، مطمئن باشد كه حتماً روزي به نتيجه خواهد رسيد، بعضي اوقات در كمتر از يك هفته، گاهي در كمتر از يك ماه و گاه سال و چند سال، اما به نتيجه عالي ميرسد.
اما راههاي كسب و رشد درآمد را ميتوان از دو منظر بررسي كرد:
الف - از منظر آن كسي كه داراي سرمايه و مال فراوان ميباشد و تنها نميداند چگونه آن را مديريت و تبديل به احسن كند؟
ب - از منظر آن كسي كه هيچ پول و دارايي ندارد مگر عقل سالم كه از همين عقل كارها ميتوان كرد كه هزاران سرمايهدار نسبت به آن متحيّر بمانند.
اما در پاسخ به مورد اول بايد گفت اگر يك انسان سرمايهدار و «آزاده»، از نگاه مليگرايي و اسلامگرايي به خود كه نمونه بارز «من عرف نفسه» ميباشد بنگرد و از سويي به علل مشكلات جامعه خويش و فقر مردم بيچاره توجه نمايد، اين مسأله ريشه از آن دارد كه اي عزيز من آيا بهتر نيست به جاي آنكه تنها، پولي را يا از طريق حرام و ربا و يا اگر حلال هم باشد از طرق كارهاي كاذب كسب نماييد و هزار تومان خويش را دو هزار تومان نماييد؟
آيا بهتر نيست با آن پول و سرمايه صنعت و يا مركزي جهت توليد محصولات مهم داخلي فراهم نماييد و از طريق آن تعداد زيادي را شاغل نماييد، كشور خود را از وابستگي به محصولي كه شما توان توليد آن را داريد و هميشه از خارج وارد ميگرديده است، دور نماييد؟
به همين دليل براي چنين كساني لازم است تا براي به نتيجه رساندن نيت خيرخواهانه خويش مراتب زير را توجه نمايند:
1- بررسي و توجه به ميزان دارايي و پول شخصي.
2- يافتن سريع الوصولترين و پركاربردترين صنعت.
3- بررسي دقيق هزينههاي تمام شده جهت ساخت صنعت.
4- توجه و دقت به ميزان قابليت توليد آينده و ميزان تقاضا و مصرف كالا.
5- توجه به مراكز و هزينههاي تمام شده مواد اوليه و شناخت محل آنها.
6- توجه به ميزان مدت توقف سرمايه و ميزان بازدهي سود آن، بعد از شروع به توليد.
7- توجه، دقت و شناسايي كليه بازارهاي فروشنده، نيازهاي آن شركت و همچنين بازارهاي خريدار محصول آن كارخانه.
8- شروع به ساختن آن كارخانه.
9- شروع به بازاريابي حرفهاي و حضور در نمايشگاهها و تبليغ محصولات.
10- حركت به سوي شناسايي فني، مصرفي و ديگر مواردي كه در شماره قبل قيد گرديد، جهت آغاز به ايجاد كارخانهاي ديگر كه يا مصرفكننده محصولات كارخانه اوليه شما باشد و يا بتواند مواد اوليه كارخانه اولي شما را توليد نمايد و شما را از مشكلات تأمين مواد اوليه برهاند.
11- شكلگيري گروههاي صنعتي بزرگ و توانمند و بالارفتن آمار اشتغالزايي و توليد پول و سرمايه ايراني.
اما شايد، عدهاي با خود بگويند كه اينها تنها مربوط به شخصي است كه داراي تمكّن مالي باشد و چون ما از داشتن آن محروم هستيم پس بايد در انزوا زندگي كنيم و هيچگاه لذت رشد را نچشيم؟
خير، غلط است. زيرا آن كساني كه از دارايي مالي برخوردار نيستند، اما داراي عقل سليم، تفكر بالا و علم كافي هستند، ميتوانند خود را با استفاده از روشهاي زير برخواسته رشد و سعادت نزديك كنند كه عبارتند از:
بالا بردن سطح علمي در رشتهها و تخصصهاي گوناگون.
آموختن علوم مرتبط و مكمل دانش اول.
تأليف و تحقيق و ايجاد كتب و مقالات.
خلاقيت و توليد آثار در پايلوتهاي كوچك و فروش به صنايع بزرگ و سرمايهداران.
آموزش، تدريس و توليد نيروهاي كارآزموده، متخصص و كسب درآمد، از طريق حق التدريس.
حضور در بازارهاي بورس و اوراق مشاركت البته با استفاده از يك چهارم دارايي مالي.
حركت به سوي مشاغل خدماتي كه با كمترين بودجه بتوان به عنوان بازوي كمكي صنعت در غالب نقشهكشي، مشاورههاي صنعتي، بازاريابي، ايجاد بازارهاي e-commerce، برگزاري همايشها و كلاسهاي بزرگ آموزشي و مواردي از اين قبيل پايه بودجه سرمايه را بدون اتكا به وام و بدهي تقويت ميكند و با استفاده از داشتههاي حقيقي خويش، خود را براي ايجاد مراكزي بزرگتر جهت توليد ملي كتب، علوم، نرمافزار و سختافزار و توليد نهادهاي خدماتي تقويت و رشد دهند و خود را براي افزايش دفاتر، شعب استاني، شهرستاني براي تأمين نيازهاي داخلي و آمادگي جهت صدور دانش و قابليتهاي توليد شده ملي به ديگر كشورهاي بينالمللي تجهيز و حاضر نمايند. تا آنجايي كه نام صنايع و توليدكنندگان ايراني به عنوان صنايع و توليداتي چند منظوره و فراملي با كيفيت و قيمت عالي و رقابتي در بازارهاي جهاني شهره خاص و عام گردد و پرچم پرافتخار ملي - اسلامي ما در سراسر جهان بالا رود و ما بتوانيم از شيعيان، ابرقدرتهايي جهاني، با منش، اخلاق و سيرهي نبوي صليالله عليه و آله، در جهان فرهنگسازي نماييم تا بتوان با يك چنين اهدافي الهي و انساني، شرايط را براي جذب فرق و اديان ديگر به دين كامل اسلام و توسعه ايماني آنها در حريم شيعه و ولايت خود را به نهايت و غايت برسانيم، انشاءالله.
راههاي توسعه مالي
توسعه مالي را به تعبير ديگر ميتوان همان بهبود روند توليد ملي به معناي بالارفتن سرعت توليد، كاهش زمان، تحويل كالا، مطالعه و تحقيق در خصوص بالاتر بردن كيفيت، ايجاد تنوع، كاهش هزينههاي تمام شده بدون كاستي از كيفيت و يا قطعات، پايداري در حُسن انجام كار، ايجاد صنايع پرسود و مرتبط با صنعت پايه، تبليغات و حضور گسترده در نمايشگاههاي داخلي و خارجي، بهينهسازي ماشينآلات و نيروهاي كارآمد جهت كاهش تلفات و خسارات توليدي و افزايش بازدهي توليد، بازاريابي حرفهاي، استفاده از پاداشهاي حكومتي در خصوص حمايت از توليد و صادرات، توجه و دقت به وضعيت عرضه و تقاضاي بازار و ديگر عناوين مرتبط دانست.
همچنين بايد دانست كه كليه نكات فوق، توليدكنندگان و سرمايهداران ملي، ايراني را بر اين ميدارد تا به جاي رشد درآمد از راههاي نامشروع، با دقت در كاهش زمان توليد، از انجام كار فرسايشي و پر استهلاك دور نمايد، و با تحويل سريع و به موقع كالا نظر رضايت مشتري را جلب نمايد و باعث شود تا خريدار هرچه سريعتر درخواست بعدي را اعلام نمايد و يا بتوان همزمان به چند بازار مصرفكننده خدمات سريع ارائه نمود. بالابردن آپشنها و تنوع در توليد باعث ميگردد تا هميشه مصرفكنندگان به بازار مجموعه كالاهاي اين مجموعه به مفهوم مركزي، با تنوع زياد و خدمات بالا نگاه نمايند.
همچنين در بسياي از اوقات ميتوان با مطالعه و تحقيق در توليد محصولات از مواد اوليه جايگزيني استفاده كرد كه بسيار ارزانتر و قابل وصولتر از كالاي قبلي است. قطعاً بايد وارد چنين عملي شد تا هزينههاي تمام شده را به حداقل رسانده و سرمايه آزاد در گردش را جهت ارتقاء اعتبار مالي افزايش داد.
از سوي ديگر يكي از نكات مهم كه در ميان بسياري از كالاهاي توليدي امروز يافت نميشود و اميد به اصلاح نظام فرهنگي توليد ملي داريم آن است كه بسياري از ما براي مدتي كوتاه و تنها به عنوان يك تبليغات و جذب مشتري، كالاهاي خود را با كيفيت عرضه ميداريم و پس از آن آهسته آهسته از كيفيت ميكاهيم و قيمت را ميافزاييم كه همينها باعث بيآبرويي ملي ما در بازارهاي آسياي ميانه، عراق و افغانستان مي گردد و همين موجب ميشود تا به راحتي بازارهاي بسيار عالي را به سهم بازارهاي كشورهاي رقيب تقديم نماييم و از يك فرصت بزرگ محروم گرديم.
يكي ديگر از نكات مهم كه همان حضور در نمايشگاههاي بينالمللي است از چند امتياز مهم برخوردار است:
1- معرفي محصولات ملي خود به ديگر بازارهاي مصرف
2- شناخت شركتهاي رقيب و دريافت اطلاعات از آنها در خصوص وضعيت، نوع عملكرد و دلايل موفقيتشان در بازار هدف
3- توجه به محصولات و ايدههاي نوين در ميان ديگر غرفههاي رقيب و دريافت اطلاعات از آنها و ارتقاي سطح كالاهاي ملي باكيفيت و قابليت فراملي.
همچنين استفاده بهينه از پول و دارايي و عدم مصرف كل آن براي هر خواستهاي، و يا به تعبير سادهتر ما بايد بدانيم كه بايد براي حفظ و توسعه سرمايه، جهت اصلاح كارها و بهبود وضعيت توليد تنها 25 درصد از كل سرمايه موجود را آن هم با استفاده از روشهاي خبري (Fundamental) و فني (Technical) دنبال نمود تا قدرت ريسكپذيري بالاتر رود و خطر ريسكپذيري تا حدود بسيار زيادي كاهش يابد.
البته بايد به عرض برسانم كه اي توليدكنندگان محترم، مراقب باشيد تا حتيالامكان از دريافت وام و پول قرضي جهت رسيدن به اهداف خودداري نماييد، زيرا در اين دنياي بيحساب و كتاب كه تنها عدهي قليلي از آن تا به امروز بهره برده بودند، وام و قرض يعني پرداخت و بازپس دهي آن به همراه بهرههايي افزوده و غيرشرعي كه همينها ميتواند باعث گردد تا خداي ناكرده در صورت عدم به اجابت رسيدن خواسته شما، سرمايه مردم آسيب ببيند و اگر نتوانيد از عهده جبران آن بربياييد، باعث از بين رفتن اعتبار و آبروي شما ميگردد و از سويي چون لحظهشمار، در هر لحظه بر خسارات شما افزوده ميشود. لذا توجه به تمامي اين ظرائف و نكات از اهميت بهسزايي برخوردار ميباشد.
راههاي حفظ پول
راههاي حفظ پول از دو وجه قابل بررسي است:
اول آنكه فرد سرمايهگذار به چه روشي از مديريت خود باعث بالابردن بازدهي توليد و درآمد شود و هم از سويي به چه روشهايي ميتواند براي مديريت و حفظ سرمايه فضايي امن بسازد و جلوي ضرر و زيان را بگيرد.
دوم آنكه با چه ابزارها و تكنولوژيهايي ميتوان جلوي حمل و نقل پول و سرمايه را گرفت و از هدر رفتن پول و خطر دزدي و ديگر موارد جلوگيري نمود.
اما راههاي حفظ پول و سرمايه از منظر اول عبارتند از:
1- از كل بودجه دارايي تنها بايد 20 الي 25 درصد از كل سرمايه را در هر بازار اختصاصي درگير كرد و هدف از اين اصل اين است كه از اختصاص مبالغ سنگين به يك بازار جلوگيري شود.
2- با يادگيري و بالابردن قدرت تحليل بازار به روش Fundamental و Technical ريسكپذيري خود را كاهش داده و نسبت به برنامههاي خريد و فروش براساس حجم مبادلاتي بازار عرضه و تقاضا دقت نموده و نسبت به طول عمر خدمات مفيد ماشينآلات در زمان بروزرساني و تعميرات آن دقت لازم صورت گيرد تا بر بازار عرضه و خدمات آسيب وارد ننمايد.
3- توجه ويژه به وضعيت عرضه و تقاضاي بازار، يعني اينكه از ورود به بازار توليد كالايي كه از لحاظ تعداد صنايع توليدكننده، نسبت به حجم جمعيت كشوري و درخواستهاي جهاني اشباع است جلوگيري نمايد. همچنين، نسبت به تشخيص فرق ميان كالاهاي اساسي و زينتي يا تجملاتي دقت نمايند زيرا كالاهاي اساسي در بدترين شرايط بحران اقتصاد كشوري و جهاني بازار خود را با اندكي كاهش حفظ مينمايد، اما كالاهاي زينتي و تشريفاتي به محض بروز مشكلات اقتصادي در مشاغل و صنايع، از گردونه سبد كالاهاي مورد نياز خانوار حذف ميگردد.
4- يكي ديگر از راههاي حفظ پول آن است كه تمام پول و يا حتي سود به دست آمده از كار توليد ابتدايي را باز صرف همان كار ننمايند. بلكه درصدي از سود كار را جهت ايجاد صنعت و توليدي جديد و مرتبط به تأمين مواد اوليه آن كارخانه اوليه و يا بازارهاي مصرفي محصولات كارخانه اول صرف نمايد تا نسبت به سرعت گردش مبادلاتي پول و ايجاد بازارهاي مصرفي مشخص و كاهش هزينههاي تمام شده كمك بسيار نمايد و يا اگر نسبت به بازار كالاهاي يكي از صنايع مشكلي حادث گرديد، فرد سرمايهگذار بتواند از طريق صنعت ديگرش جبران كمبودها و كسريهاي بودجه كارخانه اول را نمايد و نسبت به فعالسازي و رفع مجدد مشكلات مورد اول قدم بردارد، بدون آنكه نياز به دريافت وامهاي بانكي باشد.
5- سرمايهگذار ميبايست تا تثبيت كار و بالارفتن حجم مبادلات و درآمدزايي مجموعه صنعتي خود، از افراط و تفريط در مصارف و خرجكردن غيراصولي بپرهيزد.
6- سرمايهگذار ميبايست سود حاصل از توليد خود را در بخشهاي مختلفي كه معمولاً از كمترين حجم كاهش قيمت برخوردار است و از بازاري محكم و پرمصرف برخوردار است مصرف نمايد مانند خريد ملك، طلا و نقره و ديگر موارد كاربردي برحسب اقتصاد روز.
اما راههاي حفظ پول از منظر دوم عبارتند از:
كاهش حجم مبادلات پول نقدي
استفاه از سيستم بانكداري الكترونيك
استفاده از معاملات پاياپاي جهت كاهش حجم مبادلات پول نقد و يا الكترونيك و جلوگيري از خطر حمله هكرها.
تغيير رمز سيستمهاي بانكداري الكترونيك در هر هفته
عدم پاسخدهي به نامهها و ايميلهاي ناشناس
انجام بيمه مسئوليت، مهندسي، حمل و نقل، بدنه، كالا و ديگر انواع بيمه سرمايه تا در صورت وقوع هرگونه حوادث غيرقابل پيشبيني بتوان خسارت آن را دريافت كرد و حجم تلفات مالي را تا حد قابل توجهي كاهش داد.
استفاده از e-card (كارتهاي الكترونيك) جهت كاهش حجم جابجايي پولهاي نقد.
تغيير در نوع قوانين چك، زيرا جواز نوشتن هر عددي در آن باعث ميگردد تا گاهي بيشتر از ميزان موجودي حساب، مبلغي نوشته شود و همين باعث دزدي و يا كلاهبرداريهاي بزرگ اقتصادي شود، اما اگر هر بانك براساس ميزان گردش مالي هر شخص در هر ماه به علاوه مقدار اعتباري (credit) هم كه بانك براي فرد قائل ميشود به ارزش آن دسته چك بيفزايد و چكهاي مبلغدار اهداء گردد، اين امر باعث ميشود تا حجم زيادي، جلوي گردش چكهاي خالي از پول گرفته شود و ديگر از چك به عنوان ابزار وثيقه استفاده نشود و تنها هر كس بتواند تا دو برابر ميزان موجودي حقيقي، قادر به استفاده از برگه چك باشد و ديگر موارد مهم كه همگي نقش بسازيي در حفظ پول خواهد داشت.
جلوگيري از پولشويي
تاریخچه: نخستین بار فردی به نام آلکاپون گروهی به نام آلکاپونها تشکیل داد. این گروه به زور از مردم اخاذی میکردند. آنان برای پنهان کردن شیوه عمل خود، رختشویخانهای تأسیس کرده و وانمود میکردند درآمد خویش را از این راه به دست میآورند و نه از راه نامشروع. اصطلاح پولشویی اینچنین شکل گرفت.
پولشویی به مجموعه اعمالی گفته میشودکه طی آن معاملات و درآمدهای نامشروع شکلی کاملا قانونی میگیرند و از تعقیب و مجازات قانون رهایی مییابند.
در حال حاضر در کشور ما ایران بزرگترین افرادی که به این اعمال مجرمانه اقدام میکنند، با استفاده از روشهای متفاوت همچون جعل اسناد و استفاده از افراد خاص در بدنه اداره ثبت احوال کشور اقدام به ایجاد هویتهای متفاوت مینمایند تا اعمال خلافکارانهی خود را از دید ماموران دور نگه دارند، تا بتوانند بهطور آزادانه مقدار حجم انبوهي مال، از راه غیر قانونی به دست آورده و خود را موجه جلوه دهند.
روشهای پولشویی: شیوههای تطهیر پول پیچیده و متنوع است. شیوههای پولشویی، به عواملی چون نوع خلاف انجام شده، نوع سیستم اقتصادی و قوانین و مقررات کشوری که در آنجا خلاف صورت گرفته و نوع مقررات کشوری که در آنجا پول تطهیر میشود، بستگی دارد. از معمولترین و مهمترین روشهای پولشویی این است که پولشویان اقدام به تأسیس شرکتهای مختلف برای نقل و انتقال پولهای کثیف و همچنین اقدام به هزینه کردن این گونه پولها در امور اقتصادی متنوع همچون انجام کارهای عمرانی و یا سرمایهگذاری در انواع مختلف بازارهای مالی و خدمات مهندسی گوناگون میکنند که راحتترین روش برای کاهش جلب توجه مجریان قانون به عملیات پولشویی، مقادیر زیادی پول نقد را به مقادیر کوچکی تبدیل نموده و یا به طور مستقیم در بانک سرمایهگذاری کرده و یا با آن ابزارهای مالی چون چک، سفته و غیره خریده و در مکانهای دیگر سپردهگذاری میکنند.
از شیوههای دیگر تطهیر پول میتوان به سرمایهگذاری موقت در بنگاههای تولیدی - تجاری قانونی، سرمایهگذاری در بازار سهام و اوراق قرضه، ایجاد سازمانهای خیریه قلابی، سرمایهگذاری در بازار طلا و الماس، شرکت در مزایدههای اجناس هنری و کالاهای قدیمی و انتقال پول به کشورهای دارای مقررات بانکی آزاد مثل کشور سوئیس اشاره نمود. به صورتی که پول کثیف زمانی که در فعالیتهای قانونی وارد شده و سرمایهگذاری شود، در طول گردش و دست به دست شدن با پولهای تمیز مخلوط میشود، طوری که دیگر شناسایی آن ناممکن میگردد. متأسفانه، تاکنون روش قابل قبولی برای اندازهگیری حجم پولشویی ارایه نشده است.
تأثیر پولشویی بر اقتصاد: پولشویی به عنوان یک جرم مالی، تأثیر منفی چشمگیری بر رشد و توسعه اقتصادی کشورها به جای میگذارد. در قطعنامهای که در ژوئن سال ۱۹۹۸ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب گردید، تخمین زده شد که سالانه دست کم ۲ میلیارد دلار پول تطهیر میگردد. از جمله اثرات منفی پولشویی میتوان موارد زیر را نام برد:
1- تخریب بازارهای مالی
2- فرار سرمایه به صورت غیر قانونی از کشور
3- افزایش پول شویی و جرم و جنایت سبب کاهش تقاضای پول و کاهش معینی در نرخ سالانه تولید ناخالص ملی میشود.
4- ورشکستگی بخش خصوصی
5- کاهش بهرهوری در بخش واقعی اقتصاد
6- افزایش ریسک خصوصی سازی
7- تخریب بخش خارجی اقتصاد
8- بیثباتی در روند نرخهای ارز و بهره
9- توزیع نابرابر درآمد و آثار منفی دیگر میشود که همه آنها به نحوی رشد و توسعه اقتصادی را تحت تأثیر منفی قرار میدهند.
راههاي مبارزه با پولشويي
1- شفافسازي، نهادينهسازي و آسانسازي دستورات قوه قضائيه، مجلس شوراي اسلامي، وزارت اقتصاد و دارايي، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان گمرك، اداره استاندارد و ديگر بخشها ميتوانند باعث شوند تا توليد ملي و ايجاد فعاليتهاي تجاري صنعتي، بسيار شفاف و حقيقي صورت پذيرد و ديگر عوامل و شرايط انجام چنين كاري فراهم نگردد و همه انگيزه حضور در بازار سلامت را پيدا كنند.
2- كوچكسازي دولت
3- ايجاد فرهنگ صداقت ميان دولت و ملت تا جايي كه ديگر فردي از گفتن نظر حقيقي خود و اعلام روش خود بيم نداشته باشد و بداند بخشي جهت راهنمايي و اصلاح الگوي مصرف سرمايه وجود دارد.
4- برخورد قاطع با عواملي كه به دنبال ايجاد فرهنگ پولشويي و فساد اقتصادي هستند.
5- برخورد قاطع با نزولخواران و عواملي كه به راحتي در اين جامعه پول ربوي ميگيرند و ميدهند.
6- برخورد قاطع با محتكران و عواملي كه به دنبال كارچاقكني هستند.
7- فراهم كردن امكانات و تسهيلات كافي براي ايجاد انگيزه فرهنگ توليد ملي و عدم فرار از اين مسأله.
8- شناخت كامل مسئولان از پولشويي و برخورد قاطع با تمامي عوامل حكومتي و غيرحكومتي.
نكته آنكه، براي كسي كه نياز به پول دارد، ارزش ندارد تا از طريق غلط خود را به مقصد برساند و پول كثيف را به توليد خود راه دهد.
جلوگيري از ربا:
تعريف ربا و رباگيران: به كليه كساني كه مبلغ و يا كالايي به امانت ميسپارند و بابت بازپسگيري آن مقدار عدد و يا كالاي مشخصي را براي سود مشخصي در نظر ميگيرند ربا ميگويند و دهنده اين پول ربادهنده و گيرنده آن را رباگيرنده ميگويند و هر دو در اين گناه بزرگ كه ريشهاي يهودي دارد و اسلام آن را نهي كرده است شريك ميباشند.
انواع ربا: ربای معاملی و ربای قرضی
ربای معاملی: ربای معاملی به معامله دو شیء همجنس گفته میشود. بطوریکه یکی از آن دو مقداری بیش از دیگری باشد. مانند این که شخصی ۱۰۰ کیلو گندم را با ۱۲۰ کیلو گندم معاوضه کند. این نوع ربا هم در معامله نقد و هم در معامله نسیه محقق میشود.
ربای قرضی: ربای قرضی رایجترین نوع ربا است به این صورت که فرد برای تأمین نیاز مالی جهت امور مصرفی یا سرمایهگذاری تقاضای قرض میکند و در ضمن عقد قرض متعهد میشود آنچه را میگیرد همراه با زیادی برگرداند.
فرار از ربا: فرار از ربا فرآیندی است که در آن با ترفندهایی ممنوعیت شرعی ربا از میان میرود. فرار از ربا ممکن است با بهرهگیری از حیلههای ربا یا استثنائات ربا باشد.
حیلههای ربا: اکثر فقها معتقدند بکارگیری حیله در معاملات ربوی صحیح است، اما عدهای هم معتقدند حیله در ربای معاملی صحیح و در ربای قرضی باطل است، اما از منظر حضرت آيتالله امام خمینی رحمتالله عليه، معتقد بودند كه در هر دو صورت حیله باطل است چرا که معامله بدون قصد واقعی انجام شده است و از نظر مؤلف هم، نظر امام از قوت بيشتري برخوردار است.
استثنائات ربا: به موجب مقررات فقهی در برخی موارد ربا حرام نیست، هرچند ممکن است مکروه باشد كه عبارتند از:
- ربای بین زن و شوهر
- ربای بین پدر و فرزند
- ربای بین مسلمان و کافر حربی، به شرطی که مسلمان ربا را دریافت کند.
عوارض ربا در اجتماع و اقتصاد
يكي از توصيههايي كه مؤلف، به بزرگواراني كه قصد ايجاد مراكز توليد ملي را دارند و قطعاً براي شروع چنين كاري نياز به بودجه كافي مالي دارند اين است كه تا زمانيكه خود فرد به پول و سرمايه حلال و كافي نرسيده است، به طمع ايجاد صنعت و شغل، از وامهاي با بهره بانكي و يا دريافت قرض پول ربوي از افراد رباخوار اقدام ننمايند؛ زيرا افراد به طمع آنكه اگر به ميزان مقداري پول با بهره به عنوان مثال 5/2 درصد ماهانه پولي را دريافت كنند، ميتوانند مركز درآمدي را ايجاد و در كوتاهترين زمان، ميزان درآمد را به حد نصاب رسانده و پول دريافتي را عودت دهند، دست به يك چنين كاري ميزنند. اما در حقيقت با توجه به بهرههاي حرام و سنگيني كه به صورت خودكار بر مبلغ پايه افزوده ميشود، به دليل آنكه گاهي محاسبات زمانبندي پايان پروژه با خطا روبرو ميشود و يا به دلايل مختلف به تأخير ميافتد و از سويي پس از آغاز به كار ممكن است، ميزان كسب درآمد با آن ميزان پيشبيني شده همسو نباشد، لذا يك ورشكستگي بزرگ به وجود ميآيد، زيرا تمام پول دريافتي هزينه شده و بدون هيچگونه برگشت، حال بايد به فرد يا بانك، پول را با بهره كلان عودت دهد و اين يعني پايان رشد و تبديل شدن زندگي به يك ضرر كلان، درگيريهاي قضائي و زندان.
البته، سخت در تعجب هستم كه چرا مراكز ذيربط نسبت به برخورد با آنها و جلوگيري از نظام ربوي بانكها اقدامي نميكنند؟ اما به هر حال اين مسأله باعث ايجاد دزدي و نظام فساد اقتصادي و اداري ميگردد و بايد با آن به عنوان يك سرطان اقتصادي مبارزه قاطع كرد و دست چنين كساني را از هرگونه فعاليت كوتاه كرد.
لذا، باز تأكيد ميكنم سادهزيستي و يا به اندازه توان رشد كردن بهتر از آن است كه براي رسيدن به اهداف بزرگ، طمع كنيم و خود را گرفتار معصيت، گناه و راهكارهايي كه عوارض سنگين اقتصادي به همراه دارد بكنيم.
جذب سرمايههاي داخلي و خارجي
يكي از مهمترين روشهايي كه ميتواند براي تأمين مقدمات توليد داخلي كاربردي و مؤثر باشد، اين است كه فردي كه ميخواهد يك توليد داخلي ايجاد نمايد، ميبايست در ابتدا طرح توجيهي خود را مطالعه و پيشنويس كند و تمامي اقلام و مجوزهاي مورد نياز براي ايجاد يك كارخانه و يا يك مركز فرهنگي، معدني، اقتصادي و يا خدماتي را بررسي نمايد كه شامل:
- نام قطعات، زمين، مقدار سوله يا فضا، تعداد و نوع پرسنل و كاركنان را پيشبيني نمايد.
- هزينه تمام شده كليه قطعات، زمين، فضا و مكان، دريافت مجوز و استانداردها و هزينه دستمزد كاركنان را محاسبه نمايد.
- مدت زمان ساخت و راهاندازي را به علاوه 20 درصد احتمال تأخير در راهاندازي محاسبه نمايد.
- مكان، زمان رسيدن بار، هزينه تمام شده مواد اوليه و مقدار مورد نياز ارزيابي گردد.
- هزينههاي تمام شده شامل هزينه تأمين مواد اوليه، سوخت، روشنايي، تلفن و ارتباطات، پرسنل، حمل و نقل، هزينه تعمير خرابيها، ماشينآلات و قطعات بررسي شود و مقدار تمام شده احتمالي آن ثبت گردد و با نرخ بازار مصرفكننده روز مقايسه نموده و ميزان سوددهي و يا ضرر و زيان آينده آن محاسبه گردد.
- وضعيت ميزان توليد داخلي كليه صنايع و بخشهاي رقيب و ميزان بازار تقاضا و درخواست خريد محاسبه گردد.
پس از آن با افرادي كه داراي سرمايههاي كلان اقتصادي هستند و تمايل به همكاري در زمينه توسعه صنعتي دارند مذاكره علمي نمايند و با توجيه كامل آن از سرمايهگذاران به عنوان شريك دعوت به همكاري نمايند.
البته نكته حائز اهميت آن است كه بايد با فردي مشاركت در سرمايهگذاري كرد كه فردي:
- باتقوا و خداترس باشد.
- از راه حلال كسب روزي كثير كرده باشد.
- نسبت به صنعت و توليد داخلي علاقه زيادي داشته باشد.
- سابقه فعاليت در عرصه توليد و اقتصاد كلان داشته باشد و از مفاهيم تخصصي با اطلاع باشد.
- نسبت به سرمايهگذاري تنها از ديد سوددهي نگاه نكند و با تمامي مشكلات احتمالي شريك باشد.
- فردي صادق و منطقي باشد و از افرادي كه سرمايه دارند اما آشنايي، با زمينه فعاليت شما نداشته باشند جداً بپرهيزيد. زيرا باعث اختلافات وسيع در وسط فعاليت شما ميگردند.
- در صورت قبول طرح شما، حتماً به صورت سهام ويژه از آنها درخواست سهام كنيد تا در آينده سهام و علم شما را با مبلغ اندك نخرند و شما را از گردونه صنعت بيرون نيندازند.
البته راههاي ديگري هم جهت جذب سرمايه ملي براي برآوردن خواسته توليدي ميباشد كه يكي از آنها عبارت است از مشاركت با بعضي صنايع خارجي كه چون آنها ممكن است نياز وافر به محصولات شما داشته باشند، لذا، ميتوان از چند وجه با طرفهاي خارجي مشاركت نمود كه عبارتند از:
1- تأمين واردات ماشينآلات مدرن صنعت مربوطه به همراه نصب و راهاندازي با طرف خارجي و تأمين فضا، مجوز و تأمين مواد اوليه با طرف داخلي به نسبت ميزان سهام طرفين و ايجاد توليد، توسط طرف ايراني و تأمين بازار مصرف خارجي (صادرات محصول ايراني به كشورهاي خارجي) براساس نرخ حقيقي بازار ايراني و جهاني به كشور و بازار طرف خارجي و يا ديگر بازارهاي مصرف براساس توافق طرفين.
2- سرمايهگذاري كامل با طرف خارجي و كليه تأمين فضا، ماشينآلات، مجوزها، علم و تكنولوژي، توليد و عرضه با طرف ايراني و مشاركت در سود و زيان با طرف خارجي و شايد ديگر روشهايي كه كمك كند تا صنعت و توليد ملي رونق بگيرد و تبديل به يك قطب بزرگ اقتصادي شود.
3- جذب مغزهاي خارجي به داخل ايران جهت استفاده بهينه از روشهاي علمي، توليدي و اقتصادي آنها، البته از جايگاه و پايه اسلامي براي ايجاد تكنولوژي مدرن و ايجاد فضايي جهت توسعه و پيشرفت با سرعتي بالاتر از حد معمول.
استفاده صحيح از سود و درآمد مالي
يكي از نكات مهم، يادگيري و اصلاح الگوي مصرف از سود و درآمد حاصل از توليد ملي ميباشد. بدين معنا كه يك توليدكننده بايد بداند و محاسبه كند كه در مقدمات برنامه شروع به ساخت و ايجاد يك مركز توليدي، پول و يا سود به دست آورده از آن را چگونه نگهداري نمايد؟ چه ميزان از آن را براي مصارف شخصي استفاده كند؟، چند درصد آن را جهت ايجاد يك فضاي توليدي جديد و چنددرصد ديگر آن را جهت مديريت بحران و ريسك ذخيره نمايد؟
تحليل اين مسائل را به مديران مالي و ريسك ميسپاريم تا در جايگاه خودش به طور جامع در اين خصوص سخن به ميان آورند اما هدف مؤلف از بيان اين مسأله آن بود تا توجه شما را به بعضي نكات مهم كه ميتواند در سرنوشت آينده شما به عنوان كسي كه ميخواهد براساس رهنمودهاي رهبري، فضايي جهت توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني ايجاد كند؛ بايد به چه نكاتي توجه نمايد تا بتواند از خطر ضرر و زيانهاي احتمالي بكاهد و قادر باشد تا به عنوان عضوي از خاندان بزرگ ايراني، اسلامي نقش مؤثر و كليدياي را در عمل به بيانات مقام معظم رهبري عملي نمايد.
بخشی از کتاب : تحلیلی بر تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی
نویسنده : محمد مهدی علوی
ناشر: انتشارات نظری
تاریخ : 91/7/18
استفاده از مطلب با ذکر منبع بلامانع است